PROBIOTINIS MAISTAS - SVEIKATOS ŠALTINIS

 


 

Žmonija jau daug laiko bando išgydyti vienas ar kitas ligas, tačiau bet kokia organizmo liga yra viso
labo pasekmė ,tuo tarpu ligos atsiradimo ir vystymosi priežastis slypi tuose mikrobiologiniuose
fermentacijos procesuose, kuriuos atlieka žmogaus virškinimo trakto mikroflora.


Gamtoje pagrindiniai fermentacijos procesai yra du – tai fermentacija bakteriniais fermentais , kuri
vadinama RŪGIMU, bei fermentacija grybeliniais fermentais, kurią mes vadiname puvimu.

Bakterinę fermentaciją- rūgimą – atlieka lakto ir bifido bakterijos, o grybelinę fermentaciją –
puvimą atlieka mielės ir pelėsiai.


Žmogaus virškinimo trakte gali vykti tiek rūgimo procesai , tiek puvimas. Puvimo metu iš maisto
išsiskiria nuodingosios medžiagos , kurios įsisavina per žarnyno sieneles ir patenka į kraują- šias
medžiagas priimta vadinti toksinais ir šlakais- būtent šios medžiagos nuodija mūsų organizmą ir
sukelia įvairias sveikatos problemas.


Puvimo procesai virškinimo trakte prasideda kai į virškinimo traktą patenka surūgti negalintis
maistas – o tai yra gyvulinės kilmės maistas : mėsa, kiaušiniai, žuvis, sūris ir tt. – taip sudaroma
terpė vystytis tokį maistą pūdantiems grybeliams – mielėms ir pelėsiams. Be to žmogus pats
užkrečia virškinimo traktą mielėmis ir pelėsiais vartodamas šiuos grybelius turinčius produktus –
kaip pavizdys- sūris su pelėsiu, duona su mielėmis , gira su mielėmis bei kiti produktai turintys
savyje gyvą grybelį.


Tokiu atveju pelėsis su savo miceliu prisitvirtina-priauga prie virškinimo trakto paviršių ir pradeda
pūdyti visą maistą , kurį mes vartojame. Ir to pasekoje organizmas per žarnyno sieneles pradeda
gauti puvimo medžiagas.


Tuo tarpu organizmo sveikatai palaikyti reikia kad virškinimo trakte vyktų bakterinės fermentacijos
– RŪGIMO- procesai, kurie gamina sveikas maistines medžiagas palaikančias organizmo sveikatą
bei tonusą ir neturinčios savyje toksinų.


Be to naudingosios rūgimo bakterijos naikina pelėsius ir mieles virškinimo trakte , todėl ir buvo
sugalvota PROBIOTINIO MAISTO- rūgstančio maisto - idėja kur gyvos ir aktyvios rūgimo
bakterijos yra įmaišomos į mūsų tradicinį augalinės kilmės maistą ir taip maistas pasidaro
PROBIOTINIU MAISTU kuriame dauginasi tos naudingosios bakterijos padarydamos šį maistą
PILNAVERČIU maistu, kuriame yra visos mūsų organizmui reikalingos medžiagos – vitaminai,
fermentai, lengvai įsisavinamos mikroelementų formos ir tt.


UAB ProBIOduktai išrasta ir gaminama ZOE probiotinių koncentratų linija – tai pirmieji gyvų ir
aktyvių naudingųjų bakterijų koncentratai skirti dėti į augalinės kilmės maistą paverčiant tokį
maistą ne tik pilnaverčiu, sveiku, sočiu maistu, bet dar padaro tą augalinį maistą sukeliančiu skonio
šventę mūsų burnoje.


Vartojantys tokį probiotinį maistą žmonės gana greitai pasveiksta ne tik nuo virškinimo trakto ligų ,
bet , kaip praktika rodo, pasveikstama net nuo medicinos pripažįstamų „neišgydomų“ ligų.


TEBŪNIE VISI SVEIKI


 

Informaciją parengė UAB "ProBIOduktai"